De ce să te apuci de citit cărți de dezvoltare persoanală? Chiar te ajută... sau e pierdere de timp?


"A venit TOAMNA, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine...amintește-ți să-ți pui masca!" Da, a venit toamna, și poate că ți-ai propus să faci o mulțime de lucruri, să explorezi locuri noi, să evadezi, să te reconectezi cu tine, însă suntem nevoiți să renunțăm la multe, și să rămânem doar la stadiul de vis!

Am început introducerea fără a te saluta, of, o voi face acum și iti voi spune: salutare și bine te-am regăsit după o lungă perioadă de inactivitate, prietene! Da, multe s-au întâmplat în timpul în care nu am mai scris pe acest blog, dar un singur lucru să știi ca nu l-am abandonat și anume, cititul!

 Îmi place să citesc și să întru într-o lume a mea pentru câteva minute în fiecare zi! Poate te gândești că citesc SF, romane sau beletristică de specialitate, ei bine...nu prea, ci dezvoltare personală!

Acesta este subiectul pe care îl voi dezvolta în rândurile de mai jos:CĂRȚI DE DEZVOLTARE PERSONALĂ care poate nu îți vor schimba viața, dar cu siguranță te vor face să devii o persoană mai ambițioasă, hotărâtă sau mai curajoasa!

Oare la ce se refera acest termen de "dezvoltare personală"? ei bine te învață, te educă, te dezvoltă ca persoană! Îți prezintă informații pe care nu le înveți la școală, și nu ți le prezintă nimeni! Da, te ajută să te cunoști, să te valorifici, să îți înfrunți fricile sau să acționezi spre ceea ce te face fericit!

Vreau să fac un top al cărților de dezvoltare personală, care din punctul meu de vedere te ajută sa devii un om de valoare.

    1. "CUM SĂ VORBIM ÎN PUBLIC" - DALE CARNEGIE. 

-Una dintre cele mai mari frici ale oamenilor este frica de a vorbi în public, poate că și tu te confrunți cu această frică si ai dificultăți în a comunica chiar și atunci cand ești într-un grup de prieteni, dar în această carte vei găsi informațiile necesare pentru a porni cu dreptul și pentru a face o performanță în a îndrăzni să vorbești în public, chiar dacă în fața unui public mai restrâns! 


    2. "DE LA IDEE LA BANI " - NAPOLEON HILL

-Îți recomand cu mare drag această carte extrem de valoroasă, fie că faci ceva acum, fie că îți dorești să faci ceva în viitor de pe urma căreia să câștigi bani, fie că ai doar o idee, e cartea ideală pentru a te valorifica, pentru a te pune în balanță și a începe să câștigi chiar și bani. 
Cateva cuvinte le am și acum în minte din această carte: "Dă tot ce ai mai bun, vei fi apreciat la adevărata ta valoare!"



3."PUTEREA EXTRAORDINARĂ A SUBCONȘTIENTULUI TĂU" - JOSEPH MURHPY

-Probabil că si tu, ca și mine te confrunți zilnic cu mii și mii de gânduri (majoritatea fiind negative, destructive). Această carte te învață cum să renunți la a mai gândi negativ și cum să începi să gândești pozitiv și să lucrezi pentru tine, să renunți la a te mai plânge, să obții controlul asupra subconștientului tău, să îl ții în frâu! Dacă poti face asta, succesul tău va fi garantat! Învață să îți accesezi pozitiv SUBCONȘTIENTUL. 


Aceste trei cărți sunt cel mai important pas în a începe să te schimbi, și să pășești în lumea dezvoltării personale. Dar, nu mă voi opri aici, hai să continuăm seria:

4."ACCEPTA-ȚI TEAMA, DAR NU TE LĂSA ÎNHIBAT DE EA" - SUSAN JEFFERS

-Avem frici, mai mici sau mai mari, pe unele le arătam si vorbim despre ele, iar pe altele le păstrăm doar "pentru noi". Dr. Susan Jeffers te va conduce într-o călătorie în care vei învăța să iti accepți temerile, să le înfrunți, să nu le lași să te domine! 

5."25 DE MODURI DE A-I CUCERI PE CEI DIN JUR" JOHN MAXWELL ȘI DR LES PARROTT

-Cred că este o carte care trebuie citită atât de introverți, cât și de extroverți, mai exact de toată lumea. Cu toții ne dorim să lăsăm o impresie bună, să fim acceptați în diverse grupuri, lăudați pentru ceea ce suntem, și să avem o mulțime de prieteni. Aceste lucruri nu se obțin ușor, și poți avea foarte mulți bani și lucruri scumpe, poate fi în zadar. Adevăratul succes constă în caracter, și modul de cum îi tratezi pe cei din jur. Aici, vei avea parte de toate informațiile necesare pentru a începe să îți schimbi comportamentul și să fii în primul rând tu, un om mai bun! 


Aceasta a fost lista pe care am vrut să ți-o prezint! Pe mine, m-au ajutat foarte mult:de la tipul dubios, omul care poate ține un discurs în fața unui public, de la băiețelul inadaptabil, băiatul care ușor, ușor se integrează, de la fricosul care plângea când vedea "grupul" de gâște la curajosul care trece pe lângă ele, salutându-le! 

 Am scris aceste în rânduri, destul de multe, în dorința de a te face și pe tine măcar puțin curios să începi să citești cărți de dezvoltare personală! Începe cu prima, dacă nu îți place, doneaz-o altcuiva! 

Sper că nu te-am plictisit, iar printr-un simplu comentariu, mă ajuți să știu dacă îți este de folos ce scriu, sau să mă opresc aici! 


Și hey, nu uita, schimbarea vine în timp, dar totul pornește din dorință. 
P.s.(eu încă mai sper că voi avea curajul să invit acea fată misterioasă la un ceai).

Încă un lucru, va fi totul bine! Ai grijă de tine și să nu renunți la visul tău! 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

De ce un spectacol de magie va aduce culoare evenimentului tău?

TIMPUL..depinde de fericire?